Glutensiz Patlayan Mısır 1000 gr
Daha çok sıcak ve tropik iklime yakın yerlerde yetiştirilir. Yüksek sıcaklıklarda olgunlaşır. Tane rengi sarı, beyaz veya mor olabilmektedir. Daha çok sarı ve beyaz tercih edilmektedir. Tane olgunlaştıktan sonra besidokusunda su kalmaktadır ve bu su yüksek sıcaklığa maruz kaldığında patlamaya neden olmaktadır.
Glutensiz Patlayan Mısır Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Glütensiz Patlayan Mısır içerdiği vitamin, mineraller, yüksek karbonhidrat, düşük kalori ve yağ içeriği, tok tutucu ve mide asidini emici özelliğiyle nedeniyle iyi bir diyet ürünüdür.
Glutensiz patlayan mısırda meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan, polyphenol antioksidan maddesi bulunmaktadır.
Ayrıca patlamış mısır da tam tahıllı besinler kategorisinde yer almaktadır.
Kimler Kullanabilir?
Veganlar
Glütensiz beslenenler
Patlamış mısırın lezzetine ve birleştiriciliğine inanan herkes
Glutensiz Patlayan Mısır Kullanım Alanları:
Film keyfini katlamak için kullanabilirsiniz.
Az yağlı ve tuzsuz olarak patlatıp tok tutucu özelliğinden ve lifli yapısından faydalanabilirsiniz.
Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.