Kurutulmuş mısır tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşididir. Yumuşak ince bej rengindedir.
Tam Mısır Unu Nasıl Yapılır?
Glütensiz ürünleri işlediğimiz değirmenimizde tanelere ayrılan Tam Mısırlar iyice öğütüldükten sonra un halini alırlar. Tam mısır ununda eleme işlemi yapılmaz mısır tüm bileşenleriyle birlikte öğütülür. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere tercihe göre birçok gıdada kullanılabilen Tam Mısır unu, üretim aşamasındaki etmenlere göre değişebilmekle birlikte genellikle açık sarı renkte, ince, yumuşak yapıda ve kokusuzdur
Tam Mısır Unu Kullanım Alanları:
Tam Mısır ununu, beyaz un kullandığınız her tarifte kullanabilirsiniz
Tam Mısır Unu Saklama Koşulları:
Cam veya plastik kapta kapalı kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabı Tam Mısır unu saklamak için uygun bir ortamdır ancak Tam Mısır unu dolap içindeki kokuları çok hızlı emdiği için ek bir kaba yahut poşete konabilir. Böcek vb. haşerelerden Tam Mısır ununu korumak için üzerine defne yaprağı konması tavsiye ediliyor.