Karakılçık Unu
Ülkemizin genetiği sağlam atalık tarım değerlerinden biri olan karakılçık buğdayının öğütülmesi ile elde edilen un. Sert yapıda siyah tüylerinden dolayı yüz yıllardır karakılçık unu olarak anılan bu un ekmek ve hamur işleri yapımına uygundur. Gdosuz buğday unlarının genel özelliği olan düşük glisemik index ve düşük gluten özelliğine sahiptir.Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.
NEREDE YETİŞİR?
Karakılçık Buğday Unu'nun elde edildiği buğday Türkiyenin bir çok ikliminde yetişir. Bilinen İzmir, Hatay, Adana, Erzincan illerinde az veya çok tarımı yapılmaktadır. Kepeği içinde ve yüksek liflidir.
Karakılçık Unu:
- Düşük karbonhidrat,
- Sağlıklı ve yüksek protein, yüksek lif
- Antioksidan, Folik asit ve Demir, fosfor, magnezyum,
- Zengin Vitaminler içermekte ve kolay sindirilebilirlik gibi özelliklerinden dolayı insan beslenmesinde önemli rol oynamaktadır.
Karakılçık Unu İçindekiler Neler ?
Tamamen karakılçık buğdayından yapılmıştır. İçerisinde katkı maddesi, koruyucu, renklendirici, aroma verici hiçbir madde içermez.
*Ürünümüz glutenlidir bu yüzden vejetaryenler,veganlar için uygun bir besindir.