Tam Buğday Unu 1000 gr 
Tam buğday unu nedir, nasıl yapılır ?

Buğday tanesinin, kepeği kabuğu alınmadan tüm tabakalarını içine alacak şekilde öğütülmesi ile elde edilen undur. Diğer bir deyişler buğday tanesinin %100’ünü un yapmaktır.

Tam Buğday Unu 1000 gr Özellikleri Nelerdir ?

Tüm gıdalarda olduğu gibi buğdayın da koruma duvarları kabuklarıdır ve besin yönünden en değerli kısmı kabuk veya kepeklerde saklanmıştır. Tam buğday unu ve bundan yapılan ürünler insan doğasına ve sindirim sistemine en uygun besin kaynağıdır. Tam buğday unu ve bu undan üretilen ekmek vb. mamullerde vitamin kayıpları oldukça düşüktür. Beyaz una göre daha lezzetlidir. Normal beyaz un sadece nişasta ve gluten ağırlıklıdır. Beyaz un üretilirken kepek ayrıldığı için buğday tanesinin en faydalı en tatlı kısmı kepekle beraber gitmektedir. Tam buğday unu rafine beyaz una göre 3-4 kat daha fazla vitamin ve mineral içerir. Besin değeri yüksektir, lif ve protein bakımından çok zengindir.

Tam Buğday Unu 1000 gr faydaları nelerdir ?

·Uzun süre tok tutar. (Diyet yapanlar için)

·Unlu mamuller lif ve mineral bakımından zengindir.

Tam Buğday Unu 1000 gr Raf ömrü ne kadardır ?

Tam Buğday Unu, uygun saklama kabı, ağzı kapalı ve müsait bir ortamda raf ömrü 1 yıldır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tam Buğday Unu 1000 g Tam Buğday Unu 1000 gr - Tam buğday - Tam tahıllar - Un çeşitleri 404
Tam Buğday Unu 1000 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.